To Everything Turn, Turn

Haus

Haus am Weinberg by UNStudio

In many projects, the incorporation of the natural world into an architect’s design is obvious. Other times, though, the inspiration is not so readily apparent. Take the Haus am Weinberg, for example. This contemporary residence does not blend into its rustic vineyard environment rising out of the hillside. Upon closer inspection, however, it becomes clear that the architects reflected the terraced slope of the surrounding topography in the very structure of the home, a design they call “the twist.”

Haus1

Haus am Weinberg by UNStudio

The twist begins at the central axis, from which the interior spaces radiate,stacking upon each other at rotated angles as the building rises like a spiral staircase. The result is that the top floor is cantilevered over the bottom floor, creating a sculptural profile that echoes the slant of the hillside.

Read the complete article on Architizer here.

Haus2

Haus am Weinberg by UNStudio

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s